Externe partijen

Binnen ons kindcentrum werken wij met verschillende externe partijen. Alles is belang van uw kind en de school. Op dit deel van de site staan enkele van deze partijen beschreven.

Ruud van Nistelrooij foundation

Gunt elk kind de kans om te schitteren

Ieder kind heeft een talent. Of dat nou sporten, leren, tekenen of muziek maken is. Maar lang niet alle kinderen krijgen de kans om dat talent verder te ontwikkelen. Dat vinden wij zonde. Daarom is er de ruud van nistelrooy foundation: de plek waar kinderen hun (verborgen) talent leren ontdekken maar ook een plek waar we coaches, trainers en begeleiders leren hoe ze, op een positieve manier, de (verborgen) talenten van kinderen kunnen signaleren en stimuleren.

Ruud’s way
Hoe we dat doen? Door bestaande coaches, scholen en begeleiders te trainen en workshops te geven volgens de ruud van nistelrooy foundation aanpak. Een unieke manier van kinderbegeleiding, waarin verschillende coach- en opvoedelementen zijn gecombineerd en samengebracht met de persoonlijke ervaringen van Ruud zelf. Dat heeft geleid tot een enorm positieve trainingsmethode, waarin de kracht van het kind centraal staat.

Talent moet je koesteren
Alles dus, om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren dat ze vaak veel meer kunnen dan ze dachten. Ze te laten inzien dat talent iets is om te koesteren. Ze te laten beseffen dat ze met hard werken misschien wel daar komen waar ze al hun hele leven van dromen. Ze te leren dat je kansen moet pakken als ze voorbijkomen. Maar vooral om ze het grootste cadeau te geven dat je in het leven kunt krijgen: vertrouwen op je eigen kracht.

Voor wie is het?
Het kenniscentrum van de ruud van nistelrooy foundation staat in Maaspoort Sports & Events, ´s-Hertogenbosch. Daar kunnen geschoolde trainers, docenten en ouders verschillende modules en workshops volgen. Ook worden er elk jaar basisschool kinderen (opgegeven door hun meesters en juffen) persoonlijk begeleid.
Sinds 2013 nemen er ook kinderen van Kc de Westerbreedte deel aan dit mooie initiatief van Ruud.

Meer weten?
www.rvnfoundation.nl

Muzerije

Muzerije gelooft onvoorwaardelijk in de betekenis van amateurkunst en cultuureducatie. Daarom is Muzerije er voor alle Bosschenaren. Onze missie? Leren, (mee)maken en verbinden! Kunst en cultuur op KC Westerbreedte Kinderen verdienen de kans om te ontdekken hoeveel kunstvormen er zijn en waar hun passie ligt. Daarom organiseert en coördineert Muzerije vanuit alle kunstdisciplines activiteiten voor het onderwijs. Dat doen we tijdens en ná schooltijd.

Bosch Leerorkest

Muziekonderwijs heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind. Het draagt bij aan een beter zelfbeeld en betere concentratie. Bovenal is muziek maken gewoon leuk! De kinderen van groep 6 en 7 krijgen wekelijks muziekles. Optreden hoort er uiteraard ook bij, want dan voel en hoor je echt wat het is om met al die instrumenten samen te spelen. Van viool en klarinet, tot trompet en dwarsfluit. Samen een heus orkest! We werken samen met het Jeugdcultuurfonds en stichting Opus Leo voor financiële ondersteuning op individueel niveau.

Link BLO :

https://nl-nl.facebook.com/BoschLeerorkest/

Link Opus Leo :

https://www.facebook.com/stichtingopusleo/

Link JCF:

Home

Klas en Kunst

Elk jaar krijgen alle leerlingen uit groep 5 in ’s-Hertogenbosch de kans om in de klas kennis te maken met kunst. Gedurende het schooljaar wordt er gedanst, muziek gemaakt, toneel gespeeld en echte kunstwerken gemaakt. Zo ontdekt ieder kind wat het leuk vindt om te doen, waar het misschien wel beregoed in is en buiten schooltijd mee door wil gaan. Brede Bossche School Kruiskamp Muzerije is een belangrijke partner voor activiteiten zoals Klup Up en Buurtpodium. KlupUp organiseert allerlei leuke activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Na schooltijd kun je in allerlei ‘klupjes’ knutselen, muziek maken, koken, toneelspelen of dansen. Alle BBS-en hebben een aantal keer per jaar een Buurtpodium. Dit podium is een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en hun kunsten laten zien. Kijk op www.muzerije.nl voor meer informatie over al onze activiteiten in de stad.

JINC Bliksemstages

In groep 8 gaan leerlingen twee keer op Bliksemstage. Tijdens een Bliksemstage (2,5 uur) gaan leerlingen in kleine groepjes op bezoek bij een bedrijf. Ze krijgen uitleg over het bedrijf, een rondleiding en mogen een handje meehelpen. Bliksemstages worden georganiseerd door JINC. Samen met scholen en bedrijven bereidt JINC jongeren voor op de arbeidsmarkt. Hierdoor weten de jongeren beter welke beroepen er zijn, wat je in die beroepen doet en leren ze vaardigheden die nodig zijn als ze gaan werken. Wilt u meer weten over JINC? Kijk op www.jinc.nl 
©2018 Kindcentrum Westerbreedte