Kindcentrum Westerbreedte Informatiebrief         Editie 53 - Mei 2018

---

Ontwikkelingen in het kindcentrum
  

De afgelopen weken is het warm. Daardoor is het nog voelbaarder dat we aan de laatste weken van het schooljaar zijn begonnen. We zijn volop bezig met het afsluiten van het jaar en de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar.

Op dit moment wordt er gewerkt aan het klimaatsysteem binnen school. Afgelopen weken is er ook overleg geweest met de gemeente over de temperatuur in de gymzaal. Er worden metingen gedaan om een beeld te krijgen van de temperatuur binnen en buiten. We blijven dit monitoren en hopen met een oplossing te komen.

Schoolreisje

Vandaag gaan de groepen 6 en 7 nog op schoolreis. De afgelopen twee dagen hebben de andere leerlingen volop genoten van hun reisje. U begrijpt dat wij als school voor deze uitstapjes kaders opstellen. Deze kaders worden vooraf met u gecommuniceerd. Het doel van het reisje is immers dat alle kinderen kunnen genieten van een leuk schoolreisje. Ook zijn ouders uitgenodigd om met de betreffende unitleiders hier vooraf over in gesprek te gaan. Wij evalueren de schoolreis na afloop met het team en de kinderen. Heeft u tips of opmerkingen geef dat dan aan. Alvast bedankt voor alle hulp.

Bezoek leerlingenraad Tweede kamer

Wij, de kinderen en begeleiding, hebben gisteren een geweldige dag beleefd in de Tweede Kamer in Den Haag. We kregen een heel interessante rondleiding en hebben veel geleerd over de historie van het gebouw. We zijn in de grote vergaderzaal geweest, in de bibliotheek en we mochten net als de echte journalisten bij de ‘patatbalie’ staan (en we weten waarom de patatbalie zo heet!) en nog veel meer! Nadat we van een heerlijke lunch genoten hadden aan speciaal voor ons gedekte én gereserveerde tafels mochten we ook nog komen waar echt niemand zomaar komt: in de werkkamers van de ministers! Hier maakte Lodewijk Asscher tijd om met ons te praten én op de foto te gaan dus dat was een hele bijzondere afsluiting! DTV, de televisieomroep van den Bosch, heeft gisteren in de uitzending aandacht besteed aan ons uitstapje en dit is nog te zien op www.dtvdenbosch.nl  Ook is er al iets te zien en te lezen op de Facebookpagina van de Kids Reporters West. De kids hebben zelf ook gevlogd, gefilmd, geïnterviewd en gefotografeerd en dit komt natuurlijk ook op onze pagina. 
 

Vakanties 

Start schooljaar woensdag 22 augustus 2018
Herfstvakantie      15 t/m 19 oktober 2018
Kerstvakantie        24 december t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie 4 t/m 8 maart 2019
Meivakantie          22 april t/m 3 mei 2019
Hemelvaart           30 en 31 mei 2019
Pinksteren            10 juni 2019
Start zomervakantie maandag 8 juli 2019

Overige vrije dagen

20 en 21 augustus 2018
6 december 2018
25 januari 2019
15 maart 2019
29 maart 2019
3 t/m 5 juni 2019

---

Wandel4daagse

 

Bossche avondvierdaagse dinsdag 5 juni tot en met vrijdag 8 juni 2018. 

Dit jaar wordt voor het 72ste maal de avondvierdaagse georganiseerd. Names KC Westerbreedte gaan er heel wat leerlingen en begeleiders mee lopen. 

De startplaatsen voor dit jaar zijn: 
Dinsdag 5 juni: voetbal vereniging TGG
Woensdag 6 juni: De Biechten 
Donderdag 7 juni: voetbal vereniging CHC-Orka 

Vrijdag 8 juni: De Parade 

Alle lopers ontvangen van school een pakketje met informatie, een traktatiekaart en hesjes. 

Wij hebben er zin in! 

Werkgroep avondvierdaagse

---

Sportolympiade West, donderdag 17 mei

De groepen 6/7 deden mee. Er waren totaal 8 bekers te winnen. De scholen die meedoen zijn: kc Westerbreedte met 3 bekers voor tafeltennis, ultimate frisbee en opkomst. De Kwartiermaker had 4 bekers voor balwerpen en atletiek. Boschveld had 1 beker voor atletiek. De Ontdekking 1 beker voor voetbal en Nour geen bekers. Wij hebben ook mee gesport. Kerem deed korfbal en handbal. Dit vond ik heel leuk om te doen. Abder heeft atletiek gedaan. Dit was ook heel leuk. We hebben wel een tip voor volgende keer. De jongens willen ook graag voetballen! 

Gemaakt door Kerem 7b en Abder 6a

---

Ouderbedankmiddag 

3 juli is de ouderbedankmiddag! Wij willen ouders die dit jaar geholpen hebben, graag uitnodigen voor deze middag. Reserveer vast deze datum, binnenkort ontvangt u een uitnodiging. 

---

Wist je dat?

• 28 juni de informatiebrief van juni uitkomt

• Iedereen van groep 7 is geslaagd voor het verkeersexamen

• juf Esther van een zoon, Floris, is bevallen. 

---

Agenda

• 5 juni t/m 8 juni Avondvierdaagse

• 14 juni Studiedag kinderen vrij

• 15 juni Taakdag kinderen vrij

• 18 juni t/m 22 juni Rapportgesprekken groep 1 t/m 7

• 26 juni Ouderkamer van 9.00 t/m 11.00 uur

• 27, 28, 29 juni kamp groep 8.

• 5 juli musical groep 8.

• 9 juli t/m 18 augustus zomervakantie

---