Kindcentrum Westerbreedte Informatiebrief         Editie 50 - Februari 2018

---

Ontwikkelingen in het kindcentrum
  

Personeel

Dit schooljaar hebben wij als leerkrachten al tweemaal gestaakt. Dit om aan te geven dat de werkdruk in het onderwijs als hoog wordt ervaren en dat wij zorgen hebben dat er in de toekomst te weinig mensen zijn die in het onderwijs willen werken.

De afgelopen week heeft de griepgolf ook invloed op de leerkrachten van Westerbreedte gehad. Helaas zijn er momenteel geen invalleerkrachten beschikbaar. Ondanks de flexibiliteit van onze medewerkers konden wij niet voorkomen, dat groep 1-2e op vrijdag 23 februari onderwijs kan krijgen. Dit betekent dat de groep 1-2e geen onderwijs heeft op 23 februari 2018. Ouders van betrokken kinderen zijn geïnformeerd en wij waarderen de steun van deze ouders.

Werkzaamheden Kooikersweg

U heeft inmiddels gemerkt dat men is gestart met de herinrichting van de Kooikersweg. Volgende week zal ook de Kooikersweg vanaf de kruising Churchilllaan tot en met de kruising Beatrixpark afgesloten zijn.

Ook kunt u in de Jan Olieslagersstraat maar aan een kant parkeren. De werkzaamheden verlopen voorspoedig maar zullen de komende weken wel overlast bezorgen.

 

 

---

Vreedzame school

Ouderavond Sociale media 

De ouderavond ging over sociale media en over hoe je daarmee om moet gaan. Ze lieten een kort filmpje zien over sociale media thuis. Ze lieten een foute versie zien en ook een goede versie van een situatie. Dit is voor de ouders die er niet gekomen zijn. Het ging erover hoe je je kind het beste kan begeleiden op het gebied van sociale media. Wij zijn trots op de hoge opkomst.  

Surveilleren 

Na de carnavalsvakantie is de intensiteit van  het surveilleren vernieuwd. Voor de vakantie was het 2 dagen, maar nu surveilleren wij 3 á 4 dagen per week. Zo kunnen wij nog meer conflicten begeleiden!  

 Gemaakt door Neschra, Noa en Berfin 

---

Lentekriebels

 

Wat is de Week van de Lentekriebels?

19 t/m 23 maart

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het basisonderwijs een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt. Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat het thema Anders?! We besteden aandacht aan diversiteit. Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziektes en beperkingen. Iedereen is daarin uniek. 

Doel en meerwaarde van deze week

Het doel is om kinderen de juiste informatie en vaardigheden mee te geven voor een gezonde seksuele ontwikkeling, die past bij hun leeftijd en belevingswereld en hen helpt om op een latere leeftijd seksueel verantwoorde keuzes te maken. Onderzoek laat zien dat als op jonge leeftijd al aandacht is voor relationele en seksuele vorming, jongeren juist later beginnen met seks, verantwoorde keuzes maken en weerbaarder zijn.

Wat gebeurt er tijdens de Week van de Lentekriebels? 

Iedere groep krijgt minimaal één les per dag over relaties en seksualiteit, (veelal uit het digitale lespakket Kriebels in je buik) of doet een andere activiteit zoals gedichten maken, knutselen etc. Benieuwd hoe zo’n les Kriebels in je Buik eruit ziet? Kijk eens op https://www.seksuelevorming.nl/onderwijssoort/basisonderwijs/week-van-de-lentekriebels 

 

---

Wist je dat?

• 29 maart de informatiebrief weer komt.

• de rapport- en adviesgesprekken er weer aankomen. 

• binnenkort jongensmiddag West weer is

• Wish in groep 6 is gestart

---

Agenda

• 26 februari t/m 2 maart Rapport- en adviesgesprekken

• 27 februari Ouderkamer

• 16 maart Presentaties PA Windroos, 1-2A, 3A, 6B en 7A

• 27 maart Ouderkamer

• 28 maart Grote Rekendag

• 29 maart Informatiebrief

• 30 maart Kinderen vrij

• 2 april Kinderen vrij

---