Kindcentrum Westerbreedte Informatiebrief         Editie 49 - Januari 2018

---

Ontwikkelingen in het kindcentrum
  

Personeel.

Op maandag 5 februari start de nieuwe unitleider van unit 1. 

Mijn naam is Sanne en ik zal  op maandag, donderdag en vrijdag werkzaam zijn als unitleider van unit 1. Daarnaast ben ik op woensdag leerkracht van groep 1-2 C. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op een basisschool in Rosmalen. Ik heb enorm veel zin om op KC Westerbreedte aan de slag te gaan! Mochten er vragen zijn, dan kunt u me altijd aanspreken of even bij me binnenlopen. 

 

Juf Rianne is bevallen van een dochter Emma. 

Juf Esther en juf Ilse zijn zwanger. 

Meneer Dennis Doesburg zal de komende periode nog niet aanwezig zijn. Vanaf 5 februari werkt juf Cynthia als groepsleerkracht de gehele week in groep 5.

Juf Judith  (maandag en dinsdag) en juf  Manouk  (woensdag, donderdag, vrijdag) zijn de andere dagen aanwezig als unitleerkracht. 

 

Schoolreisje.

Dit jaar gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreis.

Groepen 1-2-3: Hullie op 30 mei 

Groepen 4-5: Dippiedoe op 31 mei 

Groepen 6-7: Toverland op 1 juni 

 

U ontvangt hierover een persoonlijke brief waarin de kosten voor het reisje genoemd worden. Kinderen van 4 jaar mogen mee op schoolreisje. Kinderen vanaf 5 jaar gaan mee op schoolreis. Wanneer kosten niet op tijd betaald zijn, kunnen kinderen niet mee op schoolreis. Zij worden dan ondergebracht in een andere groep, omdat kinderen leerplichtig zijn. Mochten de kosten een probleem zijn, kunt u dit melden bij Stichting Leergeld.  

 

---

Vreedzame school

 

Geschreven door mediator Noa:
Op school hebben wij een enquête afgenomen in de unit 2 (groep 5 en 6). Uit die enquête blijkt dat de kinderen willen dat de mediatoren vaker buiten zijn.  Dat hebben we geregeld. Nu mogen de mediatoren elke maandag, woensdag en vrijdag surveilleren. Dat gaat goed. Na de carnavalsvakantie gaan  de mediatoren vier of vijf  dagen per week naar buiten. Zo kunnen  er meer ruzies opgelost worden. 

 

---

Carnaval

Beste boeren, lieve durskes. Op 9 februari is het weer zover: carnaval. Het belooft weer een groot feest te worden met knutsels, verkleedpartijen en gezellig muziek. Wij als carnavalscommissie hebben er in ieder geval veel zin in.

In de week van van 5 t/m 9 februari zal er iedere dag al een klein verkleedthema centraal staan, om alvast in de stemming te komen. Op maandag is er “rode neuzen dag”, op dinsdag pyjama dag, op woensdag “gekke-haren dag” en op donderdag “rood-wit-geel dag”. Op vrijdag is het écht feest en mogen de kinderen helemaal verkleed naar school.

Er is dit jaar ook weer een “Raad van Elluf”, bestaande uit leerlingen van groep 3 t/m 8. Dit jaar zullen prinses carnaval, haar adjudant en de raad, de sleutel van de school krijgen. De raad is dit jaar al bezig geweest met het helpen organiseren van de carnavalsweek, het bekijken van de knutselwerken van het oetelkrabbelknutselfeest en zij zullen jury zijn tijdens het kwekfestijn op school. Super leuk.

We hebben een paar afspraken gemaakt voor 9 februari, die voor iedereen belangrijk zijn:

- Confetti, spuitbussen en nepgeweren zijn niet toegestaan. De kinderen mogen wel serpetines mee naar school nemen. Deze mogen alleen binnen het schoolgebouw gebruikt worden. 

- De kinderen moeten gewoon hun pauzedrankje, een extra lege beker en een lunchpakket meenemen. Er is gewoon schoolfruit en de kinderen krijgen ook iets lekkers te snoepen en wat te drinken.

- In de klassen zal er een programma zijn, met activiteiten die helemaal in teken staan van carnaval. Dit programma valt gewoon binnen de reguliere schooltijd (8.30-14.00 uur).

Wij hebben er heel veel zin in. 

Groeten, de carnavalscommissie. 

---

Groep 7

 

Mijn naam is Merve Aslan en ik ben 21 jaar. Ik ben tweedejaars student aan de pabo in 's-Hertogenbosch. Vanaf 5 februari 2018 loop ik stage op de maandag en dinsdag in groep 7b bij juf Jolanda. Ik hoop hier veel te leren, maar natuurlijk ook de kinderen wat te leren. Heeft u nog vragen? Kom gerust een keer langs!

---

GMR ouder gevraagd.

Binnen Stichting Signum, waaronder KC Westerbreedte valt, is een groep ouders en leerkrachten die een paar maal per jaar bij elkaar komen voor overleg: de GMR.

Binnen de GMR worden er verschillende werkgroepen gemaakt. Elke werkgroep overlegt over een bepaald onderwerp. Denk hierbij aan o.a. personeel, financiën of huisvesting. 

Voor ons kindcentrum zijn we op zoek naar een ouder die dit schooljaar plaats wil nemen in de GMR. De GMR werkgroepen komen bijeen op onderstaande data:

- donderdag 11-11-201

- dinsdag 20-02-201

- donderdag 05-04-2018

- donderdag 31-05-2018

Het zou jammer zijn als onze school niet vertegenwoordigd is binnen de GMR. Mocht u hier meer over willen weten of u willen opgeven neem dan contact op met Esther (estherpoos@kcwesterbreedte.nl).

Groeten Eefke Hendriks-van Buul

Ouder MR-lid 

---

Wist je dat?

• 22 februari de informatiebrief weer komt.

• groep 5 naar de bouwhal gaat om praalwagens te bekijken. 

---

Agenda

• 31 januari groep 5 bezoekt bouwhal

• 29 januari t/m 2 februari inschrijven rapportgesprekken

• 9 februari Carnaval op het kindcentrum Westerbreedte

• 12 t/m 16 februari voorjaarsvakantie

• 19 februari kinderen vrij, studiedag

• 20 februari luizencontrole

• 26 februari t/m 2 maart rapportgesprekken

---