Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief            Editie 37 - Januari 2017

---

Ontwikkelingen in het kindcentrum

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen zal Liesbeth van den Berg per 1 februari niet meer als direct aanspreekpunt vanuit de directie beschikbaar zijn. Marion Leenders neemt deze rol op zich als plaatsvervangend directeur. Hierdoor zijn er intern verschuivingen gedaan.

Judith van den Berg wordt unitleider van unit 1
Mirjam van Roosmalen wordt unitleider van unit 2

Daarnaast zijn er kleine verschuivingen van taken met vaste en invalkrachten.

 

---

Zoen en Zoef

We zijn blij dat de Zoen en Zoef zone in de ochtend op een goede manier gebruikt wordt. In de middagen is dat helaas nog niet altijd het geval.

Wij willen u daarom vragen,  voor de veiligheid, om uw auto niet op de Zoen en Zoefstrook te parkeren.

Kinderen die tussen de auto’s oversteken zie je minder goed en daardoor ontstaat er een onveilig gevoel en kans op ongelukken.

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

Werkgroep verkeerseducatie

---

Nieuws uit de units

Engelse voorstelling

Op donderdag 26 januari heeft er een voorstelling van het project Such Fun plaatsgevonden voor alle kinderen uit de groepen 1 t/m 5. De hele voorstelling werd gespeeld in het Engels. Deze voorstelling wordt gespeeld op verschillende locaties in de regio. De spelers gaven aan dat ze nog op geen enkele andere school zoveel betrokkenheid en enthousiasme van de kinderen gezien hadden. Dat maakt ons TROTS.

 

Unit 2

Juf Lindy en juf Geanne zijn begonnen met hun blokstage wat betekent dat juf Nel en juf Judith en juf Annelies uit de klas zijn. Zij werken in deze periode met kleine groepjes kinderen binnen de school. Wij wensen de dames veel plezier in deze periode.
Er zijn weer een aantal groepen begonnen met het knutselen voor carnaval om in een etalage te komen in de stad.
Groep 6B is gestart met Wish, de jongens gaan met meneer Rob (Wish trainer extern) aan het werk en de meiden werken met juf Mirjam.  
De groepen 4 hebben de afgelopen periode in het tekstboek gewerkt aan het schrijven van een kaart. Bij de kaart hebben ze een passende tekening gemaakt. De komende periode gaan ze een graffiti ontwerpen voor in het tekstboek. 

Unit 3

Schaatsen met de groepen 7

We kwamen binnen en direct dacht ik wow!
Wat is het hier groot.
Ik kon niet schaatsen, maar ik heb het toch geprobeerd.
Eerst met zo’n schaatsrek en toen probeerde ik het zonder.
Ik heb met Joëlla geschaatst en zij kon wel schaatsen.

 Dit was het stukje van Dyosa. En nou die van Frank.

We gingen uit de bus en iedereen renden naar de trap want dat moest van meester Jordy. Want we moesten een groepsfoto maken.
Toen gingen we naar binnen. We gingen met de trap door een hal en toen waren we er. We deden onze schaatsen aan. Ik was aan het schaatsen met Ferhat, Fartun, Berfin, Raemon, Seray, Zakaria, Denzel, Neschra, Soufian en nog veel meer…. We hebben tussen het schaatsen door gegeten (friet) ik had een spiriello en de rest wat anders. We gingen terug onderweg werden. We achtervolgd door een man die dacht dat iemand zijn middelvinger had opgestoken en hij reed van sportiom mee. En toen kwam hij verhaal halen bij meester Jordy. Toen ging ik naar huis.

                                 Einde van die Dyosa en Frank……

 

Schooloptreden 2017

Maandag 23-1 was er een schooloptreden in de aula van KCW.

[Kinder.Centrum.Westerbreedte.] Met 8 optredens van 6 verschillende groepen. Het eerste optreden was van groep 5B

Met het lied : Kissis And Dancing. En toen kwam de peutergroep de vuurtoren met het lied: Ik ben ziek. Toen kwam groep 1/2C met het lied: Zo ziek als een hond. Daarna niet te vergeten namelijk 3B met Het letter lied. Slecht humeur? Geen probleem hier is groep 6A met de moppen en nog een paar toneelstukken. En als laatste de oudste groep, groep 8A met de verschrikkelijke Yeti. We vonden het leuk om voor de ouders op te treden.

Vriendelijke groeten van :Irfan Vidimlic en Kim Ortmans van 8A.

 

Creatief

Elke dinsdag doen we een soort leerarrangement met creatief. Dan gaan we naar andere groepen en daar doe je iets met het thema creatief. En die vakken heb je zelf mogen kiezen bijv. drama, techniek, tekenen, schilderen en breien. Dat doen we een uur lang en het begint om 13:00 tot 13:55. Tekenen doe je bij juf Manouk schilderen doe je bij juf Marijke techniek 1 bij juf Jacqueline techniek 2 bij juf Marloes breien bij juf Renske drama bij meester Dennis B. Bij techniek maak je bijv. ballon auto’s, wolkenkrabbers, robot handen, katapulten. Bij schilderen schilder je op een echt doek. Bij breien brei je je eigen sjaal. Bij tekenen teken je perspectief. Bij drama leer je elke dag weer een andere emotie.                                                                                                          .                                              leuk dat jullie dit lazen .einde Anya en Vanity

---

Vreedzame school

We hebben oor voor elkaar

We zijn al aangeland in blok 3 van het lesprogramma van De Vreedzame School. Blok 3 gaat over communiceren met elkaar. We vinden het belangrijk om kinderen te leren dat we verschillen van mening kunnen overbruggen, door ‘oor te hebben voor elkaar’, door je te verplaatsen in het standpunt van een ander, door belangstelling te hebben voor de ander.
De leerlingen leren dit niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens het samenwerken en het samenspelen. In unit 1 ontstaan er prachtige spelmomenten in de apotheek. In unit 2 wordt er hard gewerkt aan het samen voorbereiden van spreekbeurten. 

---

Ouderkamer

 

Vindt u het leuk om andere ouders te ontmoeten en het samen te hebben over diverse onderwerpen die met opvoeding en school te maken hebben?

Kom dan naar de Ouderkamer op Dinsdag 14 Februari.
Graag willen we u uitnodigen vanaf 9 uur voor een heerlijk ontbijt, met aansluitend de themabespreking door Perihan Candas van de GGD die het met ons gaat hebben over:

Geld en Opvoeden

U KOMT TOCH OOK?

Iedere Ouderkamer sluit ook een Intern Begeleider of specialist van school aan.

Voor wie : Ouders / verzorgers
Wanneer : Dinsdag 14 Februari
Tijdstip : 9.00 uur tot 11 uur, inloop vanaf 8.30 uur.
Waar : Buurtkamer BBS De Kruiskamp (hoofdingang, trap op naar links)
Loop gerust binnen de koffie, thee en een heerlijk ontbijt staan klaar!

Contactpersoon: Annelies Moens, Welzijn Divers,
opvoedondersteunster tel 06-23969711, a.moens@divers.nl

 

---

Wist je dat?

• De volgende nieuwsbrief op 23 februari in uw mailbox terug te vinden is.

• Er op woensdagavond 25 maart een informatieavond georganiseerd wordt voor ouders over het programma Meeleefgezin. Meeleefgezinnen bieden veilige, stabiele opvang aan een jong kind in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. De opvang is op vaste tijden en in goed overleg met de ouders, tenminste een dag per week en een weekend in de maand. De bedoeling is een duurzame samenwerking, zo mogelijk tot het kind. Meer informatie is te vinden via: www.meeleefgezin.nl

• De kinderen op donderdag 9 februari vrij zijn.

•  We regelmatig rondleiding geven aan andere professionals uit het hele land. Zij zijn geïnteresseerd in ons onderwijsconcept.

•  Op 15 en 21 februari de adviesgesprekken voor de groepen 8 plaatsvinden

• Het Stedelijk voetbaltoernooi gewonnen is door leerlingen van KC Westerbreedte.

• Er op dinsdag 14 februari een ouderkamer gepland staat. Alle ouders zijn hierbij van harte welkom.

---

Agenda

• 30-01 t/m 06-02 inschrijven adviesgesprekken groep 8

• 09-02 kinderen vrij groep 1-8

• 10-02 Presentaties gr 1-2D, 4B, 5A, 7B en 8B

• 14-02 ouderkamer

• 15-02 Adviesgesprekken groep 8

• 21-02 Adviesgesprekken groep 8

• 24-02 Adviesgesprekken groep 8

• 27-02 t/m 03-03 Voorjaarsvakantie

• 06-03 t/m 10/03 Inschrijven rapportgesprekken gr 3-7