Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief            Editie 27 - Februari 2016

---

Op weg naar 1 Kindcentrum

De uitslag van de POM is binnen (enquête die leerkrachten, ouders en leerlingen in november hebben ingevuld). We zijn de uitslag nu samen met het team en de MR aan het analyseren.
U krijgt nog een terugkoppeling over de aandachtspunten, maar de eerste indruk is dat we mooie scores hebben behaald en samen met elkaar goed bezig zijn.
De ouders geven de school een 7,6 en daar zijn we erg blij mee! Een mooie stijging ten aanzien van twee jaar geleden.
In maart komen de rapportgesprekken er weer aan voor de groepen 3 t/m 7. Denkt u aan het tijdig inschrijven in de week van 7 maart?
Op 18 maart is de derde presentatie van een deel van onze groepen in de speelzaal. Ouders en opa’s en oma’s zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Dit keer geven de groepen van peuterarrangement vuurtoren, groep 1-2c, 3b, 6a en 8a een spetterend optreden.
Op 3 juni is het laatste optreden. Dit is helaas niet goed op de papieren kalender gedrukt dus schrijf het erbij. Het gaat dan om de groepen 1-2d, 1-2e, 4b, 5a en 7b.

---

Lentekriebels

Dit schooljaar besteden wij in de week van 14 tot en met 18 maart weer aandacht aan de week van de lentekriebels.
De leerlingen krijgen elke dag een les uit het Lespakket Relaties & Seksualiteit, passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Wij voldoen hiermee aan de kerndoelen van het basisonderwijs. 

---

Nieuws uit de units

Unit 2

In groep 4 zijn de kinderen gestart met het thema "weer". In de groep wordt bij gehouden wat voor weer het is. Daarnaast zijn we bezig om een weerbericht te schrijven. 
Tijdens het zelfstandig werken komen er opdrachten rondom het weer aanbod. Heeft u nog weerinstrumenten die wij mogen lenen, dan horen we het graag.

Unit 3

Mohammed en Ahmed uit de groepen 7 doen mee aan de Beste Vrienden Quiz van de NTR. De BVQ is een fanatiek en vrolijk spel tussen twee duo's van Beste Vrienden, waarin tactiek, samenwerking, logisch nadenken en het geheugen net zo belangrijk zijn als parate kennis. Voor de kerstvakantie hebben Mohammed en Ahmed de inschrijfformulieren ingevuld, een filmpje en foto's gemaakt. Deze hebben zij opgestuurd. In de kerstvakantie mochten de heren naar de voorrondes komen. Hier kwamen zij doorheen en 24 februari was het dan zover: de opnames in Hilversum. De ouders, familie, en de juffen zaten al juichend op de tribune. Mohammed en Ahmed mochten tegen 2 andere beste vrienden strijden in een spannend spel. Wil je zien hoe dit afloopt, kijk dan 15 april naar de uitzending van de Beste Vrienden Quiz.

---

Vreedzame school

De Vreedzame Gymzaal

Op maandag 22 februari is het nieuwe blok ‘ We hebben hart voor elkaar’ begonnen. Dit blok leren we hoe om te gaan met gevoelens. Vanaf dit blok hangen de posters van De Vreedzame School in de gymzaal. Zo is het voor de kinderen nog makkelijker om herinnerd te worden aan de regels. Bij de activiteiten vanuit ’S-PORT (zoals Plein actief, Jongensmiddag, Meidenmiddag, Herfstdag, KNVB Straatvoetbal) zullen vanaf nu de regels van de vreedzame school ook van toepassing zijn. Zo versterken we elkaar door samen te werken binnen en buiten school.

---

Wat is plein actief?

Elke week krijgen kinderen uit groep 3 t/m 8 de kans om extra te bewegen. Op het schoolplein kunnen ze tijdens Plein Actief! Onder begeleiding een uurtje sporten en spelen met elkaar. Daarvoor mogen ze sport- en spelmaterialen gebruiken van ’S-PORT. Kinderen leren ze spelenderwijs met verschillende sport- en spelmaterialen om te gaan. Maar ook om met elkaar om te gaan en samen te spelen. Van steltlopen tot voetbal; er is voor iedereen wel iets! Plein Actief! gaat niet door bij slecht weer en ook niet in schoolvakanties of overige vrije dagen. Plein Actief is GRATIS en begint om 14:00 uur. Om 15:00 uur is het afgelopen.

---

Koningsspelen, help, help!

Op vrijdag 22 april 2016 zullen de jaarlijkse terugkerende koningsspelen weer gevierd gaan worden voor de groepen 1 t/m 8. Natuurlijk is het onmogelijk om deze dag te organiseren zonder uw medewerking. Wij hopen, dan ook een beroep op u te kunnen doen voor hulp en begeleiding tijdens het ontbijt en koningsspelen. De hulp die we nodig hebben is een opbouw- en afbouwgroep en het begeleiden het ontbijt en een groepje tijdens de koningsspelen. We gaan ervoor zorgen dat u, uw eigen kind in het groepje heeft zitten. Geef u dus op tijd op. U kunt zich opgeven door uw gegevens in de vullen op de lijsten in de hal bij de peuters (waar u ook uw naam invult voor de oudergesprekken).
De lijsten hangen er vanaf 26 februari tot en met 1 april 2016.

---

Wist je dat?

• De volgende nieuwsbrief op 31 maart in uw mailbox terug te vinden is.

---

Agenda

• 26 februari 2016: 8.45 uur Op de koffie bij de directeur

• 7 maart 2016 inschrijven rapportgesprekken

• 8 maart 2016 Bliksemstage groep 8B

• 14 maart 2016 Week van de lentekriebels

• 15 maart 2016 VVE thuis, ouderkamer

• 16 maart 2016 MR

• 17 maart 2016 VVE thuis

• 18 maart 2016 Presentaties wijktheater

• 23 maart 2016 Spelletjesmiddag unit 1

• 24 maart 2016 Kinderen vrij

• 25 maart 2016 Kinderen vrij

• 28 maart 2016 Tweede paasdag, kinderen vrij

• 29 maart t/m 1 april 2016 Rapportgesprekken groep 3 t/m 8