Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief            Editie 22 - Oktober 2015

---

Op weg naar 1 Kindcentrum

 

Rapporten

Ons kindcentrum gaat met de tijd mee en daarom zijn we vorig jaar druk bezig geweest om de rapporten te vernieuwen. We hebben gekeken naar een eigentijdse inhoud, die goed aansluit bij de ontwikkeling van kinderen. U zult termen zien staan die al bij de peuters en kleuters in het leerlingvolgsysteem KIJK worden gebruikt. Een mooie doorgaande lijn dus. Ook zult u 21 eeuwse vaardigheden terugvinden. 

De beoordelingsschaal is doorgetrokken, dus voor de groepen 3-8 gelijk. Deze is onderbouwd met de laatste theoretische inzichten op het gebied van beoordelen.

De opbouw is als volgt: 

1: Nog oefenen
2: Het lukt bijna
3: Je beheerst het 
4: Je kunt al meer  

U krijgt bij dit eerste rapport een uitgebreide toelichting op papier.

Samen met uw kind wordt het rapport besproken tijdens de rapportgesprekken. Het rapport is gekoppeld aan ons digitale kindvolgsysteem parnasys. Alles staat nu mooi op 1 plaats bij elkaar. Wij zijn blij met deze eerste stap. De komende jaren zullen we het rapport nog gaan doorontwikkelen. Denk hierbij aan een grotere rol van het kind bij zijn eigen rapportage, om "het kind centraal" een duidelijkere plek te geven.

Vragen? Stel ze gerust aan de leden van de rapportgroep: Dennis D, Mirjam, Jose, Marieke, Liesbeth

Schoolfruit

Dit jaar zijn we ingeloot voor schoolfruit. Dat houdt in dat we 21 weken groente en/ of fruit ontvangen voor de kinderen. In de groepen zal aandacht zijn voor gezond eten, herkomst van fruit en groente door middel van digibordlessen. 

---

MR

Schooljaar 2015-2016 worden de ouders in de MR vertegenwoordigd door Marieke van Vugt, moeder Tom (gr 7); Karin van Loveren, moeder Daan (gr 7), Niek en Isa (gr 1-2); Aziza Hamdad, moeder Saif (gr 7) en Faisal (gr 4); Helen Hotchkin, moeder van Kim (gr 7) en Sem (gr 5); Hakim Hamdad, vader van Adam (gr 1-2).

Het personeel wordt vertegenwoordigd door Olga van den Heuvel, Lieke Bakx, Josipa Pranjic, Pauline Meijer en Esther Daniƫls.

---

Nieuws uit de units

 

Unit 2

Leerorkest

Een aantal ouders hebben vorige week vrijdag een kijkje kunnen nemen bij het leerorkest. Tijdens dit bezoek heeft het groepje met de violen al een klein optreden kunnen geven aan deze ouders. In de overige groepjes wordt hard gestudeerd; ze leren noten lezen en spelen; ze leren de technieken aan om een instrument goed te kunnen bespelen. Hierbij leren ze ook samen spelen en te kijken naar de dirigent.

 

 

Wish

De WISH training is gestart in groep 6A. Hier leren de kinderen om op een goede manier met elkaar om te gaan en voor jezelf op te komen. De jongens krijgen les van meester Dennis Doesburg en de meiden van krijgen les van juf Mirjam van Roosmalen. 
Op 9 december sluiten we de praktijklessen van WISH af met een presentatie waarbij de ouders van harte welkom zijn om te komen kijken. 

Rekenuitje

een aantal leerlingen uit de groepen 4, 5 en 6 rekenen bij juf Mirjam van Roosmalen en juf Judith van den Berg. De leerlingen bij juf Judith hebben onder andere de inhoud en oppervlakte van hun eigen hand berekend en natuurlijke maten van hun eigen lichaam ontdekt. Momenteel zijn de leerlingen in deze groep bezig met geometrische vormen zoals een kubus, driehoek, cilinder, balk en piramide. We rekenen hierbij de oppervlakte, omtrek en inhoud uit. De kinderen bij juf Mirjam zijn bezig geweest met maffe metingen, hoeken vinden in je lijf en nu zijn we gestart met meten van inhouden. 

Unit 3

Boswandeling
Vandaag, woensdag 21 oktober, is groep 7b naar de Moerputten geweest. We hebben in het begin een rugzak mee gekregen, met daarin een kladblok, een etui en een verrekijker.
Toen gingen we vogelspotten. We zijn bij de spoorbrug geweest en er was veel modder. Sommige kinderen vielen erin. Een groepje was verdwaald over 7 eilanden en een heel lang pad. We hebben een leuke ochtend gehad.Groetjes van Aya en Dunya 

---

 'S-PORT

- Herfstdag 'S-PORT 28 oktober 2015 van 09:00 tot 16:00 op KC westerbreedte.

- Toernooiweek 'S-PORT  Locatie: Sporthal bij Kruisboelijn en Nour.

  9 november groep 8 Slagbal van 09:00 tot 12:00 
10 november groep 7 lijnbal van 09:00 tot 12:00
11 november groep 6 trefbal van 09:00 tot 12:00
12 november groep 5 hit en run van 09:00 tot 12:00

  

25 november Meidenmiddag van 14:30 - 16:30 op KC Westerbreedte.

---

Wist je dat?

• De volgende nieuwsbrief op 26 november in uw mailbox terug te vinden is.

• 9 december de presentatie van WISH is

---

Agenda

• 26 oktober Herfstvakantie

• 2 november inschrijving rapportgesprekken

• 3 november luizencontrole

• 9 november start gezond in West

• 10 november bliksemstage groep 8A

• 11 november schoolontbijt

• 23 november start rapportgesprekken

• 24 november rapportgesprekavond