Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief              Editie 17 - Juni 2015

---

Op weg naar 1 Kindcentrum


Uitstapjes, schoolreisjes en excursies

Alle groepen nemen jaarlijks deel aan een activiteit in het kader van de cultuureducatie.
Sommige groepen bezoeken bijvoorbeeld een voorstelling (toneel, film, dans of poppenspel), bij andere groepen komt een schrijver of verhalenverteller in de klas. Daarnaast krijgen alle groepen ieder jaar natuur/milieu educatie. Dit kunnen lessen binnen of buiten de school zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een uitstapje naar de kinderboerderij, excursie in een park of bos of smaaklessen op school.
Tijdens het schooljaar zijn er altijd wel projecten of tentoonstellingen in de omgeving die een bezoek waard zijn. We streven ernaar om met alle groepen in ieder geval één maal per jaar op excursie te gaan. Deze uitstapjes en excursies dragen bij aan het creëren van een rijke leeromgeving. Hierdoor ontdekken en ervaren de kinderen dat ook buiten de school heel veel te leren is. Deze ervaringen nemen kinderen mee in de lessen, waardoor deze meer betekenis krijgen.

Verschillende ouders hebbe vragen gesteld over een schoolreisje. We hebben nu het volgende afgesproken in overleg met de MR om meer duidelijkheid te creëren. Een keer in de twee jaar organiseren we een schoolreisje voor de groepen 1 t/m 7. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin. Dit zal meestal plaatsvinden in de maand juni en kan verschillend zijn per groep. Het eerst volgende schoolreisje op deze manier zal plaatsvinden in 2016. Groep 8 gaat elk jaar op schoolkamp.

---

Groepsindeling 2015 - 2016

Beste ouders,

In onderstaand schema kunt u lezen welke medewerker in welke groep staat.
De naam van Jeannette komt niet voor in dit schema. Zij heeft gebruik gemaakt van mobiliteit en gaat na de zomervakantie werken op Basisschool de Graaf.
Linda blijft wel werkzaam binnen het kindcentrum maar krijgt een andere taak binnen unit 1. Zij gaat werken binnen het peuterarrangement om zo de verbinding met de groepen 1-2 te gaan versterken.
Verder staan er een aantal nieuwe namen in het schema. Nienke wordt een vaste groepsleerkracht.
Amy vervangt Josipa tijdens haar zwangerschapsverlof.
Marloes werkt komend jaar in groep ½, zij vervangt nu Jolanda.
Mandy is komend jaar groepsleerkracht groep 7a
Jolanda is nog met bevallingsverlof en wordt vervangen door Mandy en Eline.

---

Nieuws uit de units

Unit 1

Peuterspeelzaal: Afgelopen maandag zijn we met de peuters gaan kijken naar het optreden van de kleuters. De kleuters hadden de afsluiting van het thema verkeer.
Wij zijn ontzettend blij dat de ouders ons helpen om het speelgoed schoon te maken, dank je wel namens alle spelende peuters.

Hiep hiep hoera, de juffen van groep 1 t/m 3 geven een feestje.Dit feestje is op 15 juli en alle kinderen mogen dan verkleed naar school komen. Het thema is kleuren!
Alle kinderen hoeven alleen maar een lunchpakket mee te brengen!

Unit 2

Groep 4:  De juffen vieren hun verjaardag op 7 juli! 
Juf Mirjam, Juf Loes, Juf Elza, Juf Sabine, Juf Esther, Juf Jeanette en Juf Nel: ze zijn er allemaal deze dag om samen met de kinderen een feestje te vieren.
Meer info, volgt nog!!!

Groep 5: Het Bewaarde Land
Afgelopen weken zijn de 3 groepen 5 naar het Bewaarde Land geweest. Dit was in de Drunense Duinen (Udenhout) of op locatie in Rosmalen/Nuland.
Drie dagen lang hebben de kinderen activiteiten gedaan in de bossen, op de velden en aan het water. Lessen over de natuur kan je niet beter krijgen dan zo! 

Wij willen alle ouders bedanken die hebben gereden. Zonder jullie was het niet gelukt!

Unit 3

Groep 8

Vorige week zijn de groepen 8 op schoolkamp gegaan naar Boxtel. Wij vertellen jullie iets over de donderdagavond.
Het griezelbos spel was om 22.00 uur tot 24.00 uur de kinderen werden heel bang. Er waren ongeveer 10 tot 12 griezels in het bos, en ze zagen er allemaal geweldig uit. We kregen een gouden munt, daarmee moest je door het bos lopen van juf Lianne naar meester Dennis, juf Marijke en Frans. Onderweg moest je uitkijken voor de griezels. Als een griezel op je scheen met een zaklamp, dan moest je de munt inleveren en weer opnieuw beginnen.
Maar er gebeurde ook een ongeluk met Hasan, hij rende tegen een boom aan, maar het was ook heel donker. Gelukkig liep alles goed af met Hasan. 
Toen we bij de kampeerboerderij aankwamen was de dj er al, de dj had alles al klaar gezet. De disco was geweldig, Paus Joannes en Mozaïek hadden het naar hun zin. Om 3 uur lagen de kinderen al in hun kamer te slapen.
En dit was het kamp van K.C Westerbreedte 2015
Schrijfster Ceren Cikrak bedenker Frans Hendriks

 

---
---

Verkeer

Zoals u misschien al wist bestaat er op onze school een werkgroep verkeer. Het doel van deze werkgroep is om structureel aandacht te besteden aan de veiligheid binnen en buiten de school om zodoende het Brabants Verkeersveiligheids Label toegekend te krijgen.

Het plan dat we hebben opgesteld met de werkgroep en de aanpassingen die in de toekomst uitgevoerd zullen worden (door school en gemeente), hebben ertoe geleid dat we het Label uitgereikt krijgen op maandag 6 juli om 13.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groeten,

De werkgroep verkeer

---

Zomerlezen met de vakantiebieb-app

Ook in de zomervakantie is lezen leuk! Via de VakantieBieb-app kun je een grote selectie e-books gratis downloaden. En dit jaar staan er ook veel jeugdboeken in de app.

VakantieBieb is een gratis app van de bibliotheek met een verzameling populaire boeken voor in de vakantieperiodes. De nieuwe app is van 1 juni t/m 31 augustus te downloaden in de App Store en Google Play Store. Nadat je de app hebt gedownload, kies je een aantal e-books, deze komen beschikbaar via de app. De digitale boeken blijven beschikbaar totdat de vakantieperiode voorbij is.
Kijk op www.vakantiebieb.nl voor meer informatie.


---

Kidsproof Den Bosch 


Het is bijna zomervakantie! Zes volle weken tijd voor ontspanning! Op de redactie van Kidsproof Den Bosch hebben we de afgelopen weken heel hard gewerkt om op www.kidsproof.nl een zo compleet mogelijke uitagenda voor ouders & kinderen te maken met alle kinderactiviteiten in onze regio. 

Op de uitagenda van Kidsproof Den Bosch vind je volop leuke tips voor uitjes in de natuur, boerderij-activiteiten, leuke workshops in de musea, speciale kindervoorstellingen in de theaters, verkoelende wateractiviteiten en nog veel meer! Zowel gratis als low budget en betaalde activiteiten. Allemaal in onze eigen, directe omgeving. Ideaal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 2 tot 2 jaar.

---

Wist je dat?

• De volgende nieuwsbrief op 16 juli in uw mailbox terug te vinden is.

• Op 3 juli het label verkeersveiligheid wordt uitgereikt.

• Op 9 juli de kinderen kennis gaan maken met de nieuwe leerkracht.

• Op 16 juli de kinderen van groep 8 uitgezwaaid worden.

---

Agenda

26 juni          Taakdag; kinderen vrij
29 juni          Studiedag; kinderen vrij
30 t/m 3 juli  Portfoliogesprekken groep 1-2
3 juli            Wijktheater
9 juli            Doordraaimiddag
14 juli          Oudergesprekken op verzoek
15 - 16 juli   Musical groep 8
17 juli          Laatste schooldag
20 juli          Zomervakantie