Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief              Editie 13 - Februari 2015

---

Op weg naar 1 Kindcentrum

We hebben samen carnaval gevierd. De regiegroep vieringen bestaande uit ouders en leerkrachten hebben hiervoor de lijnen uitgezet. De optocht met de KCW Prins en Prinses voorop, was een mooie afsluiting van de dag.

---

 Intekenen rapportgesprek

Vanaf dinsdag 3 maart 2015 kunt u weer intekenen voor het rapportgesprek van uw kind. 
De lijsten hangen bij binnenkomst in de hal. U tekent zelf in bij de groep van uw kind(eren).   

---
---

Athletics Champs

Groepen 3,4 en 5
Donderdag 19-03-2015

Op donderdag 19 maart 2015 zal er van 15.45 uur tot 17.45 uur bij O.S.S.-Volo in wijk West een Atletiekactiviteit georganiseerd worden.
De kinderen van de basisscholen KC Westerbreedte, Nour, Kruisboelijn, Ontdekking, Sprankel, Kwartiermaker en Boschveld in West van de groepen 3, 4 en 5 kunnen hier aan mee doen.
Bij de atletiekactiviteit zullen de kinderen in teamverband op een leuke sportieve manier tegen elkaar strijden. Voorafgaand aan de activiteit zullen er in 2 gymlessen de activiteit onderdelen van atletiek behandeld worden. De kinderen krijgen een brief mee naar huis waarop ze een formulier kunnen invullen om zich aan te melden, ook wordt in de brief informatie vermeld over de kleurplaatactie. Deze dag zijn er ook hulpouders nodig die helpen met het begeleiden van de kinderen bij de activiteiten. Dit moet ook in het formulier aangegeven worden.

Na de wijkactiviteit zal er op dinsdag 28 april 2015 (in de meivakantie) een Stedelijk Atletiek toernooi plaats vinden. Hier strijden de basisscholen van 's-Hertogenbosch tegen elkaar in verschillende atletiek onderdelen. De dag van het Stedelijke toernooi zullen de winnaars van kleurplaatactie bekend gemaakt worden.

---

Haak/brei-club “Haak aan

Aangezien haken en breien weer helemaal hot is en de clubs als paddestoelen uit de grond schieten, zijn Mary en Elise in februari 2014 begonnen met een haak/breiclub in de BBS. Doel: mensen met elkaar in contact brengen en onder het genot van een bakje koffie (of thee) gezellig met elkaar handwerken en kletsen. Renè Dullaart vroeg of we de betonnen palen in de hal niet konden bekleden met haakwerk. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben er een leuk gezamenlijk project van gemaakt. Enkele maanden zijn we bezig geweest met het haken van allerlei lapjes en onze applicatie-specialiste Nuran zorgde voor de meeste diertjes enz. op de lapjes. Er moet voor kinderen natuurlijk wat te zien zijn. De eerste paal is klaar en het resultaat mag er zijn. Door de kinderen is de paal als “knuffelpaal” gebombardeerd.  Het haakwerk voor de 2e paal is bijna klaar. Nog dit voorjaar willen we dit afwerken. Hierop komen diverse items zoals o.a. Carnaval.

Op de 1e verdieping hangt ook een door ons gehaakt wandkleed, voorstellende de 4 jaargetijden. Ook met de nodige applicaties.

Wat het volgende project is, weten we nog niet. Iemand ideeën?

Heb je ook belangstelling voor haken en breien, kom dan gerust eens een keer langs op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

---

Wist je dat?

• De website nu toegankelijk is op de smartphone.

• De volgende nieuwsbrief op 26 maart in uw mailbox terug te vinden is.

---

Agenda

  3 maart 2015: Adviesgesprekken groep 8
10 maart 2015: MR vergadering
16 maart 2015: Start week van de Lentekriebels
17 maart 2015: VVE thuisinformatie
19 maart 2015: VVE thuisinformatie
20 maart 2015: Wijktheater
23 maart 2015: Start rapportgesprekken gr 3-7
25 maart 2015: Grote rekendag
26 maart 2015: Rapportavond