Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief               Editie 9 - oktober 2014

---

Op weg naar 1 Kindcentrum

- De regiegroep vieringen is gestart met ouders en leerkrachten van beide scholen. Vanuit 1 werkgroep zullen alle vieringen voorbereid worden. Deze werkgroep komt op vastgestelde momenten bij elkaar Vanuit de werkgroep zullen de lijntjes naar de leerkrachten en de klassenouders gemaakt worden. Vieren doen we immers samen!

Deze werkgroep is een mooi voorbeeld van de pijler samenleving van onze  visie. “Personeel en ouders zien elkaar als partner in opvoeding en onderwijs en werken samen.”

- Binnen unit 1 is gestart met een rekencircuit op maandagmiddag. Er zijn actieve, betrokken kinderen te zien in verschillende speel-leersituaties. Peuters t/m groep 3 doen allemaal mee!

---

Schoolfruit

Ook dit jaar doen we mee met het project schoolfruit. Vanaf volgende week 3 november wordt er fruit geleverd. Voor elk kind zijn er 3 porties per week. We weten nog niet op welke dag er geleverd wordt.

---

Intekenlijsten rapport- en portfoliogesprekken


Vanaf  maandag 27 oktober hangen er in de hal op de begane grond intekenlijsten voor de gesprekken van groep 3 t/m groep 8. Wellicht heeft u dit al gehoord van uw kind of gelezen op facebook of de website. We communiceren via verschillende kanalen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

U kunt op de intekenlijst aangeven op welke dag en tijdstip u het rapport/ portfoliogesprek wilt voeren. Voor de ouders die meerdere kinderen op school hebben zitten: Plan tussen elk gesprek 10 minuten pauze in i.v.m. wisseltijd.
Op dinsdag 4 november worden de lijsten weer weggehaald. De complete lijsten worden op 10 november in de hal en op de Facebookgroepen gepubliceerd.

 

---

Even voorstellen

Mijn naam is Mirjam. Sinds dit schooljaar ben ik leerkracht van groep 4A. Ik werk van maandag tot en met woensdag in de groep en op donderdag ben ik actief als ICT-er binnen kc Westerbreedte. Eerder heb ik op basisscholen in Empel en Rosmalen gewerkt en daarnaast ben ik een periode werkzaam geweest binnen het bedrijf the ACTIVboardpeople.
Wie ben ik als persoon? Ik ben positief ingesteld in het leven en zie overal kansen en mogelijkheden. Het werken met kinderen vind ik geweldig, omdat zij zich kunnen verwonderen over allerlei zaken in het leven. De kinderen in groep 4 balanceren tussen de echte en de magische wereld en dat vind ik super! Ik heb nu al een aantal weken gewerkt met de groep en het is een fantastische groep die slimmer wil worden! We gaan er een mooi jaar van maken, als u nog vragen heeft, bent u altijd welkom om binnen te lopen.

 

Gezond op kc Westerbreedte.


Op 3 november start de "Gezond in West" week.
Vanuit de GGD krijgen alle groepen in die week één leuke workshop
aangeboden (de groepen 5, 6 en 8 kunnen hierbij hulp van ouders goed
gebruiken). Ook gaan we elke dag in de klas of buiten aan de slag met een beweegminuutje. En zal er tijdens Plein Actief en de gymlessen aandacht besteed worden aan gezond gedrag en bewegen. Het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats op donderdag 6 november.
Geef uw kind het volgende mee: bordje, bestek en beker. U vindt hier een digitale ouderfolder (klik op blauw tekst) en lees meer informatie over het Nationaal Schoolontbijt en gezond ontbijten in het algemeen. We hopen op een gezonde en gezellige week!

---

Tussenopbrengsten 

Twee keer per jaar informeren wij u over de opbrengsten van de leerresultaten van kinderen van ons kindcentrum. Een tussenopbrengst is het resultaat behaald op een toets van het Leerling –en Onderwijs – Volg - Systeem. Het geeft goed het ontwikkelingsniveau van een kind weer. De tussenopbrengst is het gemiddelde van een groep op een bepaalde toets.

Alle kinderen van gr. 3 t/m 7 maken twee keer per jaar een landelijke toets.
In onderstaande grafiek worden de tussenresultaten van de eindtoetsen schooljaar 2013-2014 weergegeven. Dit zijn de toetsen die in mei/juni afgenomen zijn. De kleutergroepen en groep 8 zijn hierin niet meegenomen.

---
---

Wist je dat?

- ons kindcentrum de prijs heeft gewonnen voor het inhoudelijk  sterkste slimfit product met haar nieuwe organisatiemodel?

- we nu doorgaan voor de landelijk innovatie-award?

- juf Elza een baby heeft met de naam Frederique? Gefeliciteerd!

 

---

Agenda

 6 november - schoolontbijt

12 november- spelletjesmiddag groep 1-2

17 november- start rapportgesprekken groep 3-8

18 november- rapportavond groep 3-8

25 november- VVE thuis en MR vergadering

28 november- BBS wijktheater