Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief               Editie 8 - september 2014

---

Op weg naar 1 Kindcentrum

Het schooljaar is gestart. Iedereen heeft zijn weg kunnen vinden in het gebouw. De verdiepingen ademen allemaal hun eigen sfeer uit. Kinderen en leerkrachten wennen langzaam aan de nieuwe dagstructuur en het eten op school.

Leerkrachten werken in elke unit samen op 1 onderdeel. U heeft misschien al mooie foto’s hiervan gezien in de facebookgroep van uw kind. Zo lezen de kinderen in unit 2 (groep 4-5-6) in groepjes van hun eigen niveau, zodat dit hun ontwikkeling stimuleert. In unit 3 (groep 7-8) werken de kinderen in een circuit aan expressievakken. Elke leerkracht bereidt een onderdeel voor en zorgt voor verdieping!

Binnen unit 1 (peuters, groep 1-2-3) werken we aan dezelfde thema’s. Heeft u de kappershoek al gezien?

---

Passend onderwijs

Per 1 augustus 2014 is passend onderwijs gestart. Graag wijzen we u op een kort en helder animatiefilmpje over dit onderwerp.
Klik hier voor het filmpje

---

Meester Rob (PJS)

De laatste maanden is duidelijk geworden dat Rob door zijn gehoorproblemen helaas niet terug kan keren in het onderwijs. Dit is een moeilijk en heftig proces geweest. Een rouwproces zoals Rob het zelf noemt.  Rob is vele jaren als leerkracht verbonden geweest met de Paus Joannesschool. Vele kinderen en collega’s zijn enorm blij geweest met zo’n betrokken meester! We hebben op 5 september tijdens een gezellig etentje afscheid genomen van Rob.

---

Welkom nieuwe leerkrachten!

Er zijn twee nieuwe leerkrachten gestart op ons kindcentrum. Juffrouw Judith (bouwleider unit 2 en unitleerkracht) en juffrouw Mirjam (gr4a).
In één van de volgende nieuwsbrieven zullen zij zich aan u voorstellen.

---

Stagiaires op kcWesterbreedte

Sabine Aarts

Mijn naam is Sabine Aarts. Ik zit nu in het laatste jaar van de Pabo en mag voor het tweede jaar op KC Westerbreedte stage lopen. Tot de herfstvakantie loop ik stage in groep 1/2C. Na de herfstvakantie zal ik mijn stage voortzetten in groep 4. Hopelijk heb ik dan voor de zomervakantie mijn diploma en mag ik mijzelf officieel ‘juf’ noemen.

Michelle Beumer

Ik ben Michelle Beumer, dit wordt mijn 4e jaar op de PABO. Ik loop nu stage in groep 8 bij Marijke, en na de herfstvakantie ga ik afstuderen in groep 5 bij Rob. Ik heb er erg veel zin in en hoop dat het een top jaar wordt!

 

Nils Hoogeland

Ik ben Nils en ik ben 19 jaar. Ik zit in het derde leerjaar van de Pabo en op maandag en dinsdag loop ik stage bij meester Dennis in groep 7. Ik hoop zo veel mogelijk leuke lessen te geven en voor als er vragen zijn: spreek me gerust eens aan in de wandelgangen.

Manouk van Hees

Ik ben Manouk van Hees en ik ben 21 jaar oud. Ik zit in het derde leerjaar van de PABO in Den Bosch. Ik loop stage in groep 7 bij juffrouw Floor en juffrouw Renske op de maandag en de dinsdag. Ik heb het nu al naar mijn zin en ik ben benieuwd naar wat me allemaal nog te wachten staat dit jaar.

Lindi Thissen

Ik ben Lindi Thissen. Ik studeer aan de Pabo bij Fontys Hogescholen in ’s-Hertogenbosch. Ik zit in het tweede jaar van mijn studie en ik loop stage in groep 1/2 bij Catharina. Ik ga iedere dag met plezier naar stage, omdat elke dag anders is. Les geven vind ik geweldig. Ook kan ik enorm genieten van uitspraken van kinderen. 

Karima Bayouni

Ik wil mezelf aan jullie voorstellen. Ik ben Karima Bayouni, eerstejaars student PABO aan de Fontys. Verder ben ik moeder van 3 meiden van 8,4 en 2 jaar. Ik ga stage lopen in groep 5 bij juffrouw Annelies. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met mijn klas er een leuke en leerzame periode van te maken.

Kristel Coppens

Mijn naam is Kristel Coppens en ik kom dit gehele schooljaar stage lopen op KC Westerbreedte. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Den Bosch. Ik zit in het 1e jaar van de PABO dus het is nog erg spannend allemaal. Ik ga in groep 8 stage lopen, dit vind ik een hele uitdaging, omdat dit meteen de hoogste klas  is. Ik heb super veel zin om met deze klas aan de slag te gaan.

Lisa van Zanten

Ik ben Lisa van Zanten en ik ben 17 jaar oud. Ik zit nu in mijn eerste jaar op de Pabo. Ik loop het eerste half jaar stage in groep 1/2. Ik heb er heel veel zin en ik hoop er samen met mijn klas een heel gezellig en leerzaam jaar van te maken.

Iris Helsper

Mijn naam is Iris Helsper, ik ben 19 jaar en ik ga komend half jaar stage lopen in groep 4. Dinsdag 16 september had ik de eerste ontmoeting met de klas en het lijkt me een super leuke en gezellige groep. Dus we gaan er een mooie tijd van maken!

---

BBS Toernooien WEST

In de week van maandag 13 oktober vinden er BBS toernooien plaats tijdens schooltijd. Aan deze BBS toernooien gaan de volgende 5 basisscholen deelnemen:
- KC Westerbreedte
- BS Nour en BS de KruisboelijK
- KC de Ontdekking
De leerlingen van de 5 verschillende scholen worden tijdens deze toernooien gemixt.

De volgende BBS toernooien met de volgende doelgroepen gaan plaatsvinden:
Groep 8: BBS Slagbaltoernooi (Beatrixpark)
Maandag 13 oktober (ochtend)

Groep 7: BBS Lijnbaltoernooi (Sportzaal aan de Churchilllaan)
Dinsdag 14 oktober 2014 (ochtend)

Groep 6: BBS Trefbaltoernooi (Sportzaal aan de Churchilllaan)
Woensdag 15 oktober 2014 (ochtend)

Groep 6: BBS Hit and Run toernooi (Beatrixpark)
Donderdag 16 oktober 2014 (ochtend)

Alle groepen moeten begeleid worden door hulpouders, anders kunnen deze toernooien niet plaatsvinden. Hulpouders worden aan alle scholen gevraagd.
Alle leerlingen krijgen binnenkort een brief mee naar huis met informatie over de verschillende toernooien. In deze week hebben de groepen 5 t/m 8 geen gymlessen, alleen de toernooien.
De groepen 3 en 4 hebben deze week wel gymlessen, de gymtijden voor deze ene week volgen nog!

Heel veel succes alvast met de toernooien!

Met sportieve groet,
Larry van Ommen

Combinatiefunctionaris/consulent ’S-PORT
Vakleerkracht KC Westerbreedte (basisscholen Paus Joannes en BS ATO ’t Mozaïek)

---

Wist je dat?

- juf Senay bevallen is van een meisje, Selin. Gefeliciteerd!
- de schoolkalender is uitgedeeld?
- de beknopte schoolgids hier ook in te vinden is?
- dat het lijkt of de dag korter is sinds we het 5-dagen-gelijk-rooster hebben ingevoerd? De dag vliegt voorbij!

---

Agenda

1 oktober t/m12 oktober - Kinderboekenweek
2 oktober - Informatieavond
10 oktober - BBS Wijkstheater
13 oktober - groepen 8 slagbal toernooi
14 oktober - groepen 7 lijnbal toernooi
15 oktober - groepen 6 trefbal toernooi
16 oktober - groepen 5 hit-and-run toernooi
                                                 17 oktober- Studiedag (alle kinderen vrij)
                                                 20 oktober t/m 24 oktober - herfstvakantie