Kindcentrum Westerbreedte Nieuwsbrief                     Editie 4 - februari 2014

Op weg naar 1 Kindcentrum

Op initiatief van ouders, leerlingen en leerkrachten is carnaval georganiseerd met 1 commissie. We hebben een prachtig versierd gebouw en kijken uit naar het gezamenlijke circuit en de herrie- optocht.
-      Er is een gezamenlijke studiedag geweest tussen de twee school teams en de peuterleidsters op 20 februari met als onderwerp: ‘Wat is onze visie op goed onderwijs en hoe brengen wij dat in de praktijk?’ We kijken naar overeenkomsten om van hieruit zaken samen op te pakken.
-      In november hebben ouders, leerlingen en leerkrachten de POM ingevuld (primair onderwijs monitor). We kunnen heel erg tevreden zijn! In vergelijking met andere scholen doen we het heel erg goed.

Opvallend goede aspecten:
  - We zitten op een leuke school.
  - 
Als ik een toets maak, dan denk ik: dat gaat me lukken!
  - 
Ik voel me veilig in de school
  - 
Mijn kind krijgt goed onderwijs

Zaken waar we als school aan gaan werken:
  - Nog steviger inzetten op de Vreedzame School zodat voor iedereen de omgangsregels           bekend zijn en niemand meer voelt dat hij of zij gepest wordt.
  - 
Een oudercommissie met vertegenwoordiging van beide scholen zodat we elkaar nog              beter kunnen vinden.
  - 
Een veilige weg tussen huis en Kindcentrum door deelname aan het Brabants                            verkeerslabel.

Sporten in 't Sportiom met de basisscholen in WEST

Op woensdag 29 januari 2014 en op woensdag 5 februari 2014 hebben de groepen 5 t/m 8 van 't Mozaïek en de Paus Joannes geschaatst in ’t Sportiom. Het waren 2 leuke en succesvolle schaatsdagen en de kinderen hebben heel veel plezier gehad!

Op woensdag 5 februari 2014 was er tevens een evenement met Marianne Vos (wereldkampioen fietsen), waar ook een aantal leerlingen van onze scholen aan hebben deelgenomen. Deze kinderen hebben samen met Marianne geschaatst en gezwommen.
Vanwege het grote succes zullen volgend jaar dezelfde sportevenementen weer vanuit 'S-PORT georganiseerd worden!

KennisMakingsCursussen (KMC) na schooltijd

In april start alweer de derde en laatste periode van de KMC van het huidige schooljaar. Vanaf dinsdag 18 februari kunnen alle kinderen uit de groepen 4 t/m 8 zich inschrijven voor een cursus naar keuze. En de keuze is reuze! Je kunt je inschrijven voor tafeltennis, trampolinespringen, dans , judo, tennis en nog veel meer.
Altijd al benieuwd geweest naar een sport waarbij je lekker kunt bewegen met leeftijdsgenootjes? Schrijf je dan nu in via de flyer die je op school krijgt! Meer informatie kun je vinden op www.s-port.nl/kmc.  Daar kun je je ook inschrijven.

Herhaalde oproep voor hulpouders bij luizencontrole

Om een school luisvrij te krijgen en te houden, zijn regelmatige controles noodzakelijk. Op Kindcentrum Westerbreedte vindt de dinsdag na iedere schoolvakantie luizencontrole plaats. Voor de afdeling Paus Joannes 2-13 jaar zijn wij op zoek naar ouders die hierbij willen helpen.
Het is fijn als op iedere hal twee ouders deze controles uitvoeren. Daarom zoeken wij 6 ouders die dit willen gaan doen. Het kost iedere deelnemer ongeveer één uur per keer. De ouderwerkgroep hoofdluis krijgen vooraf uitleg over de controle en de stappen die daarna volgen. Bij interesse graag aanmelden bij de groepsleerkracht van uw kind of per mail jeannettekappe@pausjoannesschool.nl

Gezocht: vrijwilligers voor de nieuwe schoolBiEB

Vindt u plezier in lezen en een goede taalontwikkeling ook belangrijk? En wilt u zich wekelijks een aantal uurtjes vrijwillig inzetten op de school van uw kind? Meld u dan aan als vrijwilliger voor onze schoolBiEB!

Wat zijn de taken van de vrijwilligers? U kunt denken aan het helpen van kinderen bij het zoeken en uitlenen van boeken. Maar ook het nakijken en opruimen van ingeleverde boeken zal tot de werkzaamheden gaan behoren.

Heeft u interesse? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:
Jet Wijnen, leesconsulent
j.wijnen@bibliotheekdenbosch.nl
06-14800710

Schooljudo wijk clinic 2014 WEST

Op dinsdagmiddag 25 februari 2014 vond de afsluiting van het schooljudo project plaats.
Judoschool Kradolfer van Mark Kradolfer heeft de afgelopen 4 weken bij 7 verschillende basisscholen clinics schooljudo verzorgd aan de groepen 3 en 4.
Vanuit de judobond werden in elke gymzaal judomatten en judopakken geleverd en daarmee konden de kinderen de basisvaardigheden van het judo leren.
Deze middag waren eerst de scholen BS Boschveld, BS Kwartiermaker en KC Kruisboelijn aan de beurt en daarna KC Westerbreedte (BS Paus Joannes en BS ATO 't Mozaïek) en BS Nour en BS de Kruisboelijn.
Het was een leuke en leerzame clinic die werd verzorgd door een van de toppers in Nederland: Marhinde Verkerk, en Mark Kradolfer zelf. Er waren ook veel ouders aanwezig op deze middag. Mochten de kinderen van de groepen 3 en 4 het schooljudo heel leuk hebben gevonden, dan kunnen zij nog 4 GRATIS extra lessen bij judoschool Kradolfer volgen.

Wist je dat?

… We dit jaar mee doen met de week van de Lentekriebels (17-21 maart)?
… Juf José grotendeels hersteld is en na de vakantie weer in haar groep zal gaan werken?
… Juf Maaike herstellende is van een heupoperatie?
 … Juf Linda weer begonnen is na haar zwangerschapsverlof?
… Juf Esther na de carnavalsvakantie ook weer zal beginnen met werken in groep 3b?
… Juf Ankie 28 Maart met zwangerschapsverlof gaat?
… Ilse van den Bogaert weer terug is van haar wereldreis en verschillende werkzaamheden op school doet?
 … Donderdag 13 maart de kleuters op school een voorstelling hebben; ‘De 12 hoeden’?
… De kleuters van t Mozaïek donderdag 20 maart de voorstelling: ‘De boom, het beest en het bos’ gaan bezoeken?
… Chanity (groep 7 - ’t Mozaïek) lid is van de prinselijke ruiterij deze carnaval?

Agenda

3 t/m 7 maart - Carnavalsvakantie 
17 maart - Start week van de Lentekriebels
18 + 20 maart - Portfolio en rapportgesprekken